10:00 - 17:00
Seitsemän päivää viikossa
Minkä kokoinen lämminvesivaraaja minun pitäisi valita?

Minkä kokoinen vedenlämmitin minun pitäisi valita huoneistoon ja omakotitaloon

Monet haluavat asentaa yksittäisiä vedenlämmittimiä asuinrakennuksiin ja huoneistoihin. Tämä päätös johtuu useista syistä-apuohjelmien korkeista kustannuksista haluun parantaa elinolojaan. Valittaessa, jokainen ostaja välttämättä on kysymys-Minkä kokoinen vedenlämmitin ottaa? Tässä artikkelissa tarkastelemme tämän laitteen valintaperusteita ja jaamme hyödyllisiä vinkkejä.

Vesivaraajan suositeltu koko

Asuintiloissa kulutetun veden vähimmäismäärän ja optimaalisen määrän laskemiseksi on olemassa vakiosuosituksia. Ne riippuvat seuraavista tekijöistä:

  • aitapisteiden lukumäärä;
  • kylvyn tai suihkun käyttäminen;
  • ihmisten määrä.

Jos otamme vähimmäisarvon yhdellä keräyspisteellä, esimerkiksi pesuallas tai suihku, yksi henkilö tarvitsee 20-50 litraa kuumaa vettä. Kolmen hengen perheelle asunnossa, jossa on pesuallas, pesuallas ja kylpyhuone, tarvitaan jo 80-100 litraa.

Kuten käytäntö on kuitenkin osoittanut, kaikki nämä indikaattorit ovat ehdollisia ja riippuvat useista yksilöllisistä vaatimuksista ja toiveista. Lisäksi, vaikka suihkussa talvella, ei puhdasta kuumaa vettä kulutetaan. Laimennat sen itse kylmällä vedellä optimaalisen lämpötilan saavuttamiseksi, mikä vaikuttaa myös virtausnopeuteen.

Mikä lämminvesivaraaja valita kuva

On myös tärkeää kiinnittää huomiota tarkoitukseen ostaa vedenlämmitin. Esimerkiksi, jos tarvitset kuumaa vettä yksinomaan astioiden pesuun, riittää ostaa pieniä vedenlämmittimiä, joiden tilavuus on 5-30 litraa ja asentaa ne pesualtaan päälle. Ne tarjoavat mukavan lämpötilan oikeaan aikaan.

Veden lämmittämiseen omakotitalossa on tärkeää valita pystysuora vedenlämmitin 100-150 litraa. Tämä koko vesisäiliön suositellaan mukavan elämän 3-4 ihmistä. Muuten, vähemmän tilaa vieviä malleja asennetaan tarjoamaan spot lämmitys. Esimerkiksi erikseen suihkukaappi tai pesuallas.

Huoneistoissa vertikaalisten mallien lisäksi vaakasuorat vedenlämmittimet ovat merkityksellisiä. Niitä on saatavilla monenlaisia säiliötilavuuksia (50-150 litraa). Niiden avulla voit merkittävästi säästää tilaa asennuksen aikana, koska niiden suunnittelu. Se on jopa voit päättää, mikä vedenlämmitin valita kotiisi. Suositukset-30-50 litraa yhdelle henkilölle, 50-80 litraa kahdelle hengelle, 80-100 litraa kolmelle tai neljälle hengelle.

Miksi lämminvesivaraaja teho  on tärkeä?

Koko vesisäiliö ei ole ainoa osa valita vedenlämmitin. Teho on myös tärkeä indikaattori. Jos se ei riitä, niin vaikka asentamalla 200 litran säiliö, et voi tarjota mukava lämmitys koko vesimäärän.

Lämminvesivaraaja teho kuva

Vallan valinta riippuu:

  • Tyyppi Vedenlämmitin;
  • Vedenjakajapisteiden lukumäärä;
  • Keskimääräinen Vedenkulutus.

Jos ajatellaan käynnissä vedenlämmittimet tiskaamiseen, keskimääräinen teho olisi 3-5 kW. Mukavaan suihkuun 1-2 hengelle sopivat 40-60 litran vedenlämmittimet, joiden kapasiteetti on 8-10 kW. Suositeltu tehoraja kerrostaloissa on 12 kW vesisäiliön tilavuudesta riippumatta. Yksityisissä asuinrakennuksissa on mahdollista asentaa juoksevia vedenlämmittimiä 10-24 kW: n teholle, mutta tällöin tarvitaan 380 V: n kolmivaiheinen verkkojännite.

Varaavien lämmityskattiloiden kanssa kaikki on paljon helpompaa. Keskimääräiselle säiliön tilavuudelle 50 litraa riittää 1,5-3 kW: n teho taloudelliseen ja nopeaan vedenlämmitykseen. Säiliöt yli 50 Litraa, on suositeltavaa asentaa tehokkaampia vastukset

Comments

Write Comment